Sultangazi’de Yaz Şöleni…

Sultangazi Belediyesi Belediyesi’nin düzenlediği “Yaz Şöleni” başlıyor. Birbirinden ünlü sanatçıların katılacağı Yaz Şöleni kapsamında “Genç Festivali”,  “Yöresel Geceler” etkinlikleri ile ata sporumuz “Cirit Oyunları” yer alıyor. 16 Ağustos Cuma günü Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan’ın konseriyle başlayacak etkinlikler; Baha, Rafet El Roman ve Zeynep Başkan’ın konserleriyle devam edecek.  

Sultangazi Belediyesi, Yaz Şöleni’nde ünlü sanatçılarla Sultangazilileri buluşturuyor. “Genç Festivali”,  “Yöresel Geceler” ve “Atlı Cirit Oyunları”nın yer aldığı Yaz Şöleni’nde tiyatrodan söyleşiye, açık hava sinema gösterimlerinden konserlere birçok etkinlik yer alıyor.

Genç Festival’in ilk konuğu Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan 16 Ağustos Cuma günü Gazi Şehir Parkı’nda sevenleriyle buluşacak. Cebeci Şehir Parkı’nda Baha konseriyle devam edecek etkinliklerde futbol yorumcusu Ahmet Çakar söyleşi programı sunacak.

Gazi Şehir Parkı’nda Grup Meşkhane konserinin de bulunduğu etkinliklerde ünlü sanatçı Özcan Deniz’in başrolünde oynadığı Evim Sensin sinema filmi de açık havada gösterime sunulacak.

“Hızır Abi” isimli tiyatro oyunun da sahneleneceği etkinlikler 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da Rafet El Roman’ın vereceği konserle sürecek.

Karadeniz müziğinin sevilen sesi Zeynep Başkan’ın da sahne alacağı Genç Festivalde amatör müzik grupları da performanslarını sergileyecek.

Anadolu’nun tüm renklerinin buluşacağı Yöresel Geceler ise Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında ata sporumuz Atlı Cirit oyunları da Halk Ekmek yanındaki alanında düzenlenecek. 8 Eylül Pazar günü düzenlenecek “Sultangazi Belediyesi Atlı Cirit Oyunları”nda Türkiye’nin sayılı cirit takımları kıyasıya mücadele edecek.

Ekteki Dosyalar

 

Kaynak : www.sultangazi.bel.tr