Facebook küçük resim paylaşım sorunu

Benim gibi çoğu wordpress hayranı ve kullanıcısı olan webmaster arkadaşların başına gelmiştir.Yazılarımızda haber içeriğinde eğer resim eklemez isek  paylaş butonuna tıkladığımızda ya hiçbir resim çıkmaz yada yazımızın altında sağında solunda olan benzer haberlerin v.s resimlerini çeker. Yazı ile resim birbirinden alakasız olur.

paylaşma sorunu open graph meta manset küçük resim facebook resim sorunu facebook open graph meta tag facebook haber resmi Facebook larını manuel olarak eklemenin sorunu çözdüğü yönünde bir çok makale okudum sayısız denemeler yaptım.Hatta o kodlar ile entegre çalışan eklentiler kullandım sonuç almadımmı aldım tabiki  fakat sıkıntılı işlemlerdi doğrusu ve tamda istediğim gibi olmadı illaki bişy eksik yada hatalıydı.

Öncelikle bu sorunu en kolay şekilde ben nasıl çözdüm onu anlatayım Facebook Featured Image and  Tags eklentisini kurdum ve önceden header yada functions.php ye eklediğim meta tag kodlarını sildim.Bu işlemleri yaptıktan sonra önceden paylaş dediğimde sorun çıkaran yazım yine sorun çıkardı çünki bu işlemleri yaptıktan sonra eklediğim yazılar için geçerli olacağını buldum. Peki önceki yazılarımdan paylaşmak istediklerim var? derseniz oda basitmiş http://developers.facebook.com/tools/debug adresine girerek örnek yazımın linkini yapıştırdım ve hata ayıklamayı başlattım. Sonrasında yazıma döndüğümde F5 yapıp yeniden paylaşmayı denediğimde yazının resminin çıktığını farkettim. Sağlamasını yapmak için hiç işlem yapmadığım diğer yazılarımda da denedim ve hepsinde hatasız çalıştığından emin oldum.

Birçok benzer eklenti kurmuştum ve onlar da bir dereceye kadar işimi görmüştü ama bu eklentinin en güzel olayı,siz haber içine  eklemeseniz bile yazının öne çıkan görselinden çekerek resmi gösterebilmesi.Mantık olarak haberin/yazının bi yerde bi şekilde resmi olması lazım yoksa hangi resmi gösterecek?  İşte bu yazıyı yazarak sizlere paylaşma gereği duymamda aslında tam olarak bu sebepten. Çünki bazen yazı içlerine  ekliyor bazende eklemiyorum ama her iki yöntemde de mutlaka yazıya resim görseli ekliyorum sitede görünmesi açısından.Facebook Featured Image and Open Graph Meta Tags eklentisi ile bu sorunumu aşmış oldum mağdur tüm webmaster arkadaşlara tavsiye ederim.

Eklentiyi aşağıdan indirebilirsiniz.

paylaşma sorunu open graph meta manset küçük resim facebook resim sorunu facebook open graph meta tag facebook haber resmi Facebook